2022&2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012  

  Ajankohtaista 2013
 
 

Syys-lokakuu 2013: Syyskuussa Maisa oli meillä pari viikkoa jälleen kylässä. Hyvinkäällä käytiin näyttelyssä koko porukalla, Masi hienosti VaK2, ERI, SA ja PU2 ja Topi ja Maisa ERI:t luokissaan. Topi ei viihtynyt kehässä laisinkaan, olisiko ollut joku outo haju tms., tiedä noista. Maisa puolestaan esiintyi hyvin, vaan narttujen junnuluokka oli iso ja erittäin kovatasoinen ja vieläkään ei kilpailuluokassa ylletty 4 parhaan joukkoon. Mutta nämä ovat lapsia vielä, kyllä se siitä vielä lähtee!

Maisa kävi visiitillään myös virallisissa lonkka- ja kyynärkuvissa ja olkaniveletkin kuvattiin – terve koira B/B ja 0/0 on nyt vahvistettu. Kiitos Johanna tarkoista kuvista, Taikatassussa kelpaa käydä! Maisa ja Topi kävivät myös silmätarkastuksessa, eyes clear, molemmilla!

Topi debytoi extempore saadulla koepaikalla Mjösundissa – mutta nyt ei kyllä onnistuttu siirtämään treenien suoritustasoa koetilanteeseen laisinkaan. Oikeastaan juuri mikään ei sujunut, no, yksi markkeeraus meni hyvin. Kaikki muu sitten…no joo ja oi voi. Tuomarin kommentti "erittäin innokas koira, joka työskentelee tänään ylivirittyneessä tilassa" on kuvaava. Mutta tarkoitus olikin saada kokemusta ja nähdä, että miten koepaine vaikuttaa. Nyt paljon perusasiaa ja niiden vahvistamista, malttia ja häiriön alla treeniä. Ja luottamusta siihen, että sitä pilliin viheltelevää Mammaa kannattaa aina silloin tällöin kuunnella hieman..!

Lokakuussa Topi kävi Lahden kv-näyttelyssä. Nyt ei ollut mitään mörköjä kehässä, esiintyi hyvin ja sai ERI Nuk4, olen tyytyväinen. Miljalla ja Jussilla kävimme myös pyhäinpäivänä F-pentue tapaamisessa ja treeneissä (Maisa ei tällä kertaa päässyt mukaan). Riistaviettisiä sisaruksia Maisalla, se oli mukavaa nähdä! Topi oli matkaseurana ja teki hyviä treenejä, kruununa launtserilla ammuttu tooooosi pitkä peltomarkkeeraus, jonka poika suoritti hienosti osoittaen omatoimista markkeerausalueen laajentamista kauniisti ympyrässä.


Elokuu 2013: Erkkarin jälkeen meillä ollaankin keskitytty pääasiassa Nomeiluun- ja oleiluun. Masi starttasi heinäkuussa kaksi kertaa, saaden molemmista kokeista vahvat ALO2:t - oli pienestä kiinni. Toisessa kokeessa kun väsynyt koira olisi vielä kuudennen linnun jaksanut kolmannesta hakuruudusta hakea, ja toisessa ohjaajan edesauttama pieni lipsahdus kaksoismarkkeerauksessa, jossa sitten ehkä ihan turhaan tulin ohjanneeksi koiraa hieman. Nyt kuitenkin 25.8. Lapeenrannassa Masi nappasi ALO1 -tuloksen!! Tuomarina Mika Lappalainen, koepöytäkirjasta yleisvaikutelma: "Metsästyskoira, joka suoriutuu hienolla tavalla kaikista päivän tehtävistä ja jonka kokonaissuoriutuminen ei heikkene yksittäisen havaitun riistankäsittelyvirheen vuoksi tavalla joka alentaisi sen palkintosijaa." Kyllä on niin hieno koira mulla, kun vielä ohjaaja saadaan kuriin! Masille on luvattu palkkioksi hienosta kokeesta tällä viikolla (35) mejä-jälki, some fun!! Vielä kun pääsisi jonkun apuriksi Masin kanssa käytännön metsälle, siinä olisi hänelle varmaan paras palkkio...

Topi on myös tehnyt oikein kivaa työtä, alkaa linjatkin olla suunnilleen hallussa, matkat olleet vielä maltillisia, mutta nyt voinee pidentää. Palautukset myös kotitreeneissä hienoja, miten sitten koehässäkässä, se on toki toinen juttu... Yleinen hallittavuuskin on kuin onkin hieman myös parantunut, pikkupoika Lutunen malttaa koko ajan enemmän:-) Hieman teki mieli jo Lappeenrantaan myös Topi ilmottaa, mutta vielä jätettiin väliin. Jos kuitenkin vielä ehtisi tänä syksynä..?

Maisa vieraili meillä pari viikkoa heinäkuussa ja treenit sujuivat kohtuullisesti. Neiti on todelinen vesieläin (rakastaa uimista ja erityisesti uimahyppyjä!), joten kaikki vedessä tapahtuva tuntuu olevan erityisen helppoa! Pia on tehnyt hyvää työtä perustottelevaisuuden kanssa, oli ilo treenata, kun Maisa on niin hyvin kuulolla. Omatoiminen haku ja nenän käyttö oli kovin rauhallistempoista, mutta kuitenkin tuloksekasta, palautukset melko ok. Pialla nyt työmaata jatkaa tästä, kiikun kaakun olisko taipparivalmiuksissa nyt syksyllä...??

Näyttelyynkin taidetaan suunnistaa taas syyskuussa, kaikki kolme mukana.




(kuva: Erkki Ala-Kauppila) (kuva: Erkki Ala-Kauppila)  

Kesäkuu 2013: Kotkan erikoisnäyttely 16.6., Janis Granneman, USA, uroksilla. Pojat ottivat luokkavoitot (Topi JUK1, SA ja Masi VAK1, SA, PU4) ja Masi sijoittui vielä PU4:ksi - voi jestas sentään, olipas taas upeasti heiltä! Eeva esitti Topin hienosti, siitä kiitokset, olin itse Maisan kanssa samaan aikaan kehässä. Maisan luokka oli tosi iso, tuloksena ERI, ja aika läheltä liippasi luokkasijoituskin, mutta ei ihan. Eli keskenkasvuiselta karvattomalta oikein hyvin:-) Hieno päivä!

Masi kävi viikko sitten vielä ottamassa kevään ensimmäisen tuloksen nomesta, ALO3, melkolailla haastavassa Raaseporin kokeessa. Suht hyvin sillä rintamalla pullat uunissa, harjoitusten tekemisen taso kun saadaan siirrtetyksi koetilanteeseen (edes suurimmaksi osaksi), niin hyvää tulee Nyt Masi saakin keskittyä ensin ihan kesälomaan ja sitten koepuoleen ihan rauhassa, palataan näyttelybaanoille sitten syssymmällä. Topin kanssa malttiharjoituksia, Maisan kanssa tsekataan, missä mennään taipparia ajatellen ja sitten sen mukaan hommia.


Kesäkuu 2013: Minua nyt hemmotellaan, koirilla on ihan putki päällä! Rauma KR 25.5./Ligita Zake, LAT nappasi Masi urosten voiton, PU1 ja VSP. Miljan ja Jussin pikku Amanda nappasi ROP:n ja vielä RYP4. Netta handlasi Topin hienosti ja PU3 ja näin tuli pikkupojan ensimmäinen sert, kun PU2 oli moninkertainen voittajien voittaja Adventures Taittinger. Huhhuh, hieno päivä! Topin sisaruksilla myös hienosti, ERI:t kaikille, joten Rita voi olla tyytyväinen. Masi vielä debytoi Netan kanssa JH-kehässä, luokkansa kakkosia olivat.

Ja kesäkuu alkoi sitten Topin taipparilla: Salon seudulla 1.6. /Petri Tuominen ja Topi NOU1. "Hyvällä työmoraalilla työskentelevä koira. Suorittaa helposti annetut tehtävät hyvällä vauhdilla koko kokeen ajan." Kyllä kelpaa omistajan, kun tällaisia poikia, olen niiiin ylpeä..:=)




(Tuomarinkylä KV 11.5.13. kuva: Ville Kormilainen)

Toukokuu 2013: Aivan huikeeta - Tuomarinkylä KV näyttely 11.5.13, yli 40 koiraa, Masi ensimmäisen kerran valioluokassa, voitto - ja ROP (Bertil Lundgren, SWE) ja Cacib-tili avattu!!! Kylläpäs on meillä ollut varsinainen viikko, ei voi muuta sanoa:-)"





Toukokuu 2013: Toijala ryhmänäyttely 9.5. Ja nyt se tuli, viimeinen sert, Masi PU2 ja valioitui!!! Kylläpä tuntuu kivalle, ihanaaJ Ja Topi Juk2, ERI, joten hienosti hänelläkin.


Huhtikuu 2013: Poikien kanssa näyttelyssä Sipoossa. Molemmilla upeasti kilpailuluokkavoitot ja SA, Masi PU3 ja varasert ja Topi ihan hilkulla sijoittua myös. Vaikka varasert toisaalta harmittaa, kun taas vierestä meni, niin ei voi olla kuin tyytyväinen ja hymy huulilla – oli tämä niin hieno päivä molemmille! Maanantaina irroteltiinkin sitten näyttäytymisen vastapainoksi kevään ensimmäisissä kunnollisissa nome-treeneissä (eli about ilman lunta..) ja pojat meni L-u-j-a-a…Hieman liiankin. Mutta kivaa oli ja Topikin palautti kaikki damit käteen, jihuu!

Ja Maisalla on alkanut juoksut. Samaan tahtiin tuntuu menevän kuin äidilläänkin ja Minka-siskolla, tasasta porukkaa DD-tytöt. Hänestä on nyt sitten tullut Nainen, pikkusesta.



 

Maaliskuu 2013: Maisa vieraili meillä kahden viikon ajan. Kylläpä oli kivaa! Ehdimme käydä Miljalla ja noudettiin hieman riistoja; sitten kävimme myös vierailulla Vasaraisissa Ritalla ja pääsimme ihanassa ilmassa hiihtelemään "koiravaljakoilla" – hienosti sujui ensikertalaisilta. Ehdin palauttaa Maisan sopivasti, jotta Veera pääsi harjoittelemaan Match Show´hun: ja voitti oman pentuluokan sinisten ryhmänsä. Vallan upeasti sujui, lahjattomat harjoittelee.


Helmikuu 2013: Erkkari Hyvinkäällä. Masi hienosti KäK 3. SA, Topin ensimmäinen junnuluokka, tuloksena ERI ja Maisa, 5½ kk, esiintyi edukseen pikkupennuissa, vaikkakin jäi luokkasijoitusta vaille. Mukava päivä ja paljon tuttuja!!


Tammikuu 2013: Maisa tulee meille vierailulle puoleksitoista viikoksi. Meno on reipasta, mutta pian tottuu pikkutyttökin rytmiin ja sisällä riekkuminen loppuu. Lumihanki haittaa noutoharjoittelua, mutta hieman päästään tekemään. Palautukset hyviä, riistaan tarvitsee vielä rutiinia, nyt kiinnostaa, mutta hieman ihmetyttää. Tosin käyttämäni varis oli luvattoman mätä, lopuksi menikin hautaukseen ja vain siivet jäivät hyödynnettäviksi dameihin.



www.rambix.fi © 2020