2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012  

  Ajankohtaista 2020
 
 

Syyskuu 2020: Syksyiset terveiset Saimaalta koiranpojilta!Kesäkuu 2020:
 Doran ja Pipon kahdeksan (2 narttua, 6 urosta) kaunista pentua syntyivät 8.6.2020!
T-pentueella kaikki hienosti, päivityksiä myöhemmin.
Huhtikuu 2020: Korona ja Uudenmaan eristys sai meidät aikaistamaan pentusuunnitelmia, kauhuissamme mietimme jo, että koko kesä istutaan kotopihalla joka tapauksessa. Niinpä Dora on nyt astutettu, isäuroksena komia ja aktiivinen Rauman herra ”Pipo” (kts. ilmoitus pennunostajalle osiosta). Jos kaikki käy hyvin, pentuja syntyisi viikko 23/24. Tiineys vahvistunee viikolla 19.

Doralla oli tarkoitus nyt keväällä saada pieni taipparikämmi syksyltä korjattua. Dora noutaa erinomaisen hienolla moottorilla, tehokkaasti, kaikella riistalla tai damilla! Kaatosateessa, tiukan päivän päätteeksi pupu ei vaan metrin päästä osunut väsyneeseen nenään, oli kyllä harmi. Oli tietenkin ehkä hieman toiveissa myös kesällä se viimeinen sert mahdollisesti haalia, tai ainakin yrittää. Mutta nyt koronan myötä kaikki näyttelyt ja kokeet ym. on peruttu ainakin kesäkuun alkuun, ellei pidemmällekin. Joten ajateltiin, että miksipä ei nyt, niin ei mene joulupyhiin synnytys ja pimeään talveen pentujen kasvu.

Yhdistelmästä uskoisin tulevan aktiivisia, energisiä mutta hyvä hermoisia koiria. Isä Pipo on osoittanut sopivansa moniin harrastuksiin, niin käyttöön kuin näyttöön; tästä myös tietysti kiitos Pipon kasvattajalle Outille (kennel Fiin) ja ahkeralle omistajalle Helille! Niin kilttiä ja rauhallista koiraa ei ole toista kuin Dora, mutta jo esimerkiksi hänen siskonsa on ihan toisenlainen persoona, paljon enemmän omistajaa haastava tapaus. Dora on kuitenkin optimaalinen siinä suhteessa, että se tekee täysillä hommia, mutta osaa rauhoittua välissä. Koulutettavuudeltaan Dora on ollut kuin ihmisen mieli. Toivon, että tekemisen into ja hyvät metsästyskoiran taipumukset pentuihin tulisivat, kauniin keltaisen ulkokuoren ja terveen rakenteen lisäksi. Terveyden osalta molemmat ovat Pevisa-tutkimusten osalta terveitä, geenitestitulosten pohjalta jälkeläisillä ei pitäisi esiintyä PRA:ta (tutkittu muoto prcd-PRA), HNPK:ta tai EIC:tä. Mikäli olet yhdistelmästä kiinnostunut, ota yhteyttä, ja katso koirien ja niiden sukulaisten taustoja jalostustietojärjestelmästä: https://jalostus.kennelliitto.fi ja lisätietoa mm. labradorien rotumääritelmästä, terveydestä, harrastuksista ym. https://www.labradori.fi/rotu/terveys/  .
www.rambix.f
i © 2020